Elk jaar neem ik mezelf voor om meer te sporten en gezonder te eten. Maar elk jaar vind ik het lastig om m’n voornemens vol te houden. Ik weet dat ik niet de enige ben. Daarom heb ik 5 handige apps op een rij gezet  die ik de laatste tijd of al veel langer gebruik om gezonder te leven. En het helpt! Met deze apps registereer ik eenvoudig wat ik eet, toets ik mijn slaap en daag ik mezelf uit met leuke oefeningen! Ik merk dat ik nu bewuster bezig ben met mijn gezondheid. Hoe fijn is dat?

#1  Mijn eetmeter – Voedingscentrum

Een van mijn favo’s: de eetmeter. Iedere dag bijhouden wat je eet, misschien klinkt het overdreven, maar voor mij werkt het perfect. De eetmeter is een eetdagboek waarin je dagelijks invult wat je eet en drinkt. Ik kan bijvoorbeeld zien of ik voldoende voedingsstoffen en energie binnenkrijg. Ook kan ik per dag bekijken hoeveel ik eet uit de Schijf van Vijf én erbuiten. Hiervoor krijg ik dan weer gezonde alternatieven voorgesteld.

#2  Sleep Cycle alarm clock – Nortcube AB

Nog een serie kijken voor het slapen, eigenlijk moet ik daarmee stoppen. Soms zit ik zo vol adrenaline dat het lang duurt tot ik uiteindelijk in slaap val. Daarom maak ik sinds kort gebruik van de Sleep Cycle alarm clock. Deze app analyseert mijn slaap en maakt me wakker op het moment dat ik in de lichtste fase van mijn slaap zit. Sinds ik de app gebruik sta ik makkelijker op en voel ik me overdag fitter.

#3  30 Dagen Fit Challenge – Afvallen Fitness uitdaging

Eerlijk gezegd heb ik het 30 dagen programma nog niet doorlopen, maar omdat deze app erg goed beoordeeld wordt in de appstore heb ik de app meegenomen in mijn lijstje. Perfect voor iedereen die snel wil afvallen. Alle workouts en oefeningen zijn voorzien van duidelijke instructievideo’s. De makers van de app beweren dat door iedere dag een aantal minuten te investeren, je snel resultaten ziet. De workouts en trainingsplannen zijn gepersonaliseerd en daarmee afgestemd op jouw fitnesslevel.

#4  Strava GPS Running and Cycling – Strava Inc.

Strava gebruik ik nu al een paar jaar en met mij veel andere sportliefhebbers. Het is een handige app om jouw loop-, fiets- of workoutdoelen te bereiken. Ik kan prestaties over een bepaalde periode vergelijken en eenvoudig contact leggen met andere sportievelingen. Na iedere sessie ontvang ik de belangrijkste statistieken zoals afgelegde afstand, tempo, snelheid, hoogteverschil en verbrande calorieën. Ook kan ik deelnemen  aan maandelijkse challenges, een ideale trigger om naar een hoger niveau toe te groeien.

#5  Jamie’s Cookbook Healthy Meals – Gabriel Lupu

De app, een collectie van gerechten van Jamie Oliver en Christina Lupa, staat vol met gezonde, eenvoudige en praktische gerechten. Van comfort food tot overheerlijke bakrecepten. Zelf raak ik niet uitgekookt. Iedere week worden er weer 10 nieuwe gerechten aan de app toegevoegd. Jammie!


Emma
Blogger