De griepepidemie breidt zich verder uit in Nederland. Vorige week gingen 165 op de 100.000 mensen naar de huisarts. Zelf heb ik twee weken terug ziek op bed gelegen. Sindsdien volg ik met interesse hoe de griep zich ontwikkelt.

Real-time griep checken op griepalert.nl

Ik merk dat veel mensen snel roepen: “de griep heerst”, zonder echt te weten wat er speelt in het land. Toen ik twee weken geleden zelf ziek thuis was kwam ik terecht op griepalert.nl, een handige website waar je de ontwikkeling van griep in Nederland kunt volgen. Het platform laat iedere week een real-time overzicht zien van de verspreiding van griep en griepsymptomen. Naar verwachting breidt de griepepidemie zich in februari verder uit. Heel vervelend, maar wel goed om rekening mee te houden. Ik kleed me daarom extra warm aan als ik naar buiten ga en ik ben een stuk bewuster van wat ik eet. Je kunt nooit met zekerheid voorkomen dat je ziek wordt, maar je kunt het wel proberen te vermijden.

Griepalert
biedt daarnaast handige informatie over griep in het algemeen. Het platform geeft antwoord op vragen zoals: “heb ik griep?” of “kom ik aanmerking voor de griepprik?” Ook vind je er handige tips bij griepverschijnselen.

Test je kans op griep

Hier op volopgenieten hebben ze een grieptest ontwikkeld die de kans op griep voor je berekend. Het is onder meer afhankelijk van of je wel of geen kinderen hebt. Ik heb de test gedaan en vond ’m erg leuk en interessant. ?

Tips bij griepverschijnselen

Wil je nog meer interessante en handige tips lezen bij griep? Lees hier de blog van Isa over tips bij griep. Zij geeft onder andere advies over hoest, je vochtbalans en een weerstand-thee.

Veel beterschap! En heb jij nog handige websites die je met mij wilt delen? Stuur ze dan naar emma@volopgenieten.nu


Emma
Blogger