Hartje zomer vertrekken bijna 10 miljoen Nederlanders naar een vakantie in eigen land of het buitenland. Een fijne tijd voor menig Nederlander, toch roept het bij sommige ouders ook ergernissen op. Om jou te behoeden voor een negatieve vakantie-ervaring deel ik een aantal handige tips.

Misselijkheid & keelpijn

Lange autotochten over smalle bergpassen; een combinatie die vaak leidt tot misselijkheid en braken. Bij iedere drogist vind je reistabletten die de klachten verminderen. Wat mij betreft een échte must-have voor de reisapotheek. Als je toch bij de drogist bent, neem dan ook een pakje keelpastilles mee tegen de droge aircolucht. Airco droogt de slijmvliezen uit waardoor je vatbaarder bent voor virussen en bacteriën.

File

Iedereen kent het wel; de ellenlange files onderweg naar een vakantiebestemming. De ANWB verwacht de drukste dag van 2018 op 4 augustus, ook wel zwarte zaterdag genoemd. Ik ga bij voorkeur rijden op zondag. Op zondagen rijdt er namelijk in een deel van Europa geen vrachtverkeer.

Zakkenrollers

In grote en drukke steden loeren zakkenrollers op buitenkansjes. Denk aan georganiseerde bendes op de Ramblas in Barcelona, maar ook in steden als Amsterdam. Afgelopen jaar heb ik het zelf meegemaakt toen ik een lang weekend in Parijs verbleef. Na een lange wandeling over de Champs-Élysées realiseerde ik me dat mijn gloednieuwe iPhone gestolen was.

Darmklachten

Reizigersdiarree kom je vaak tegen op onhygiënische plekken in warme landen. De inwoners van deze landen hebben hier geen last van omdat de bacteriën voor hun ‘normaal’ zijn. Onze darmen zijn aan andere bacteriën gewend. Zelf neem ik altijd een product mee op reis dat de diarree stopt. Mocht ik onverhoopt diarree krijgen, dan kan ik toch nog genieten van mijn vakantie. Sinds kort heb ik Losimed Duo ontdekt. Dat stopt niet alleen de diarree, maar helpt ook tegen een opgeblazen gevoel en winderigheid.

Muggen

Om muggen te bestrijden neem ik altijd een citroenspray mee op reis. Maak je een verre reis naar bijvoorbeeld Afrika of Azië? Dan ontkom je er niet aan om een dergelijke spray mee te nemen. In totaal overlijden jaarlijks 750.000 mensen door het kleine beestje, waarvan Malaria de helft van de slachtoffers maakt. In Europa hoef je niet bang te zijn voor Malaria. Ga je naar Afrika of Azië? Check dan altijd of je malariapillen moet slikken.


Irene
Gastauteur